Di sini saya lampirkan laporan ringkas program Operasi Khidmat Masyarakat ( OPKIM’09 ) GAMIS – Gabungan Anak Muda Islam Se-Malaysia di Kolej Komuniti Cawangan Bandar Baharu. Program ini adalah berbentuk satu program kursus pendek Motivasi dan Kerjaya bagi semua pelajar-pelajar kolej komuniti ini dari semester 1 hingga 4. Tahniah buat tenaga penggerak dan urusetia program ini.

Sumber petikan laporan daripada blog http://nailah87.blogspot.com

Opkim Gamis Penang Di Kolej Komuniti
Tuesday, March 10, 2009

Baru-baru ni, Opkim Penang telah mengadakan satu program kemasyarakat untuk pelajar kolej komuniti Bandar Bharu, Kedah. Objektif utama adalah untuk menyuntik kesedaran kepada para peserta bahawa mereka adalah aset negara.mereka adalah agen perubah kepada masyarakat dan negara. Peserta program ini lebih kurang 70 lebih. kebanyakan peserta terdiri daripada pelajar lelaki dan hanya seorang sahaja pelajar perempuan. Fc yang terlibat adalah terdiri dari wakil kampus USM Kejuteraan, USM induk, IPTB dan PMC.

Semua dibawah ini saya cuma selitkan gambar-gambar dari blog berkenaan. Untuk lanjutan pengkisahan mengenai gambar-gambar di bawah boleh dapatkan info di blog yang tertera di atas.

Permulaan Program

Tentatif Program

Perasmian Oleh Tuan Pengarah Kolej

Ceramah Keusahawanan

Persembahan Hasil Perbincangan Dalam Kumpulan

Hasil Salah Satu Kumpulan

Ceramah "Jenayah Menyusahkan"

Itulah antara sedutan menarik gambar-gambar semasa program berkenaan berlangsung. Ada lagi beberapa gambar yang boleh anda saksikan di blog yang saya nyatakan di atas.

Sekian, salam juang daripada saya!

Advertisements