Salam Kasih Sayang buat semua dari diri ini untuk rakan-rakan, teman tetamu sekalian. Alhamdulillah, hari ini sempat saya untuk menulis sesuatu di sini. Setelah beberapa harinya tidak mencoretkan sepatah dua perkataan di ruangan maya ini. Setiap manusia ada jalan yang pastinya akan dilalui, diredahi dan diterokai. Kadang-kadang jalan itu akan membawa kita ke pengakhiran yang baik dan ada yang sebaliknya. Pemilihan jalan yang sesuai hendaklah kita fikir sedalam-dalamnya dan seampuhnya untuk bekalan kita di Madrasah Kehidupan Dunia ini bagi memperolehi kejayaan semasa Konvokesyen Umat Manusia di pertemuan Mahsyar nanti.

Saya baru-baru ini bertemu dengan beberapa orang teman yang turut sama membantu gerak kerja dakwah ini melalui pertubuhan-pertubuhan NGO Islam yang ada di Malaysia ini. Alhamdulillah melalui perkongsian rasa dan cetusan idea, perkenalan dan sembang-sembang santai itu melahirkan satu kekuatan sendi-sendi untuk meneruskan cita dan Cinta kita kepada Agama yang disayangi ini!

Saya mengajak diri saya yang utamanya untuk berkongsi dengan kalian semua mengenai apa juga perkara yang kita rasakan ada manfaatnya untuk kita semua! Semoga yang bekerja dalam jalan juang yang baik ini akan dapat nikmat dan kemanisannya 🙂

Advertisements